5 tips til souvenirshopping i udlandet

For mange rejsende er souvenirshoppingen et fast element i deres program. Ikke blot er det super hyggeligt at besøge de lokale butikker og se, hvad de har at byde på, men det er også en oplagt måde til at få fat i et minde fra turen, som man kan stille på hylden derhjemme og kigge på, når eventyret er ovre. Læs videre neden for og bliv rustet til at finde den perfekte souvenir på din rejse.

1. Hvem køber du souveniren til?

Det første og vigtigste du skal tænke på, er, hvem du køber souveniren til. Er den til dig selv, er der ingen ko på isen, men er den til din mor, skal du tage højde for, om hun vil kunne lide den genstand, du har fundet. Hvis din mor for eksempel ikke er vild med at få smykker i gave, så skal du nok lægge den ravhalskæde fra dig.

Vil du købe gaver til andre, kan du altid overraske dem med en gavekurv – du behøver ikke engang være i landet for at sende en. Send en gavekurv her.

2. Læs op på reglerne

Hvad der fungerer som en souvenir i et land, er ikke ensbetydende med, at det har samme status i et andet. Faktisk kan et almindeligt dagligdagsprodukt i et land være ulovligt i andre lande. Derfor er det altid en god idé at læse op på reglerne for, hvad du må tage med hjem som souvenir.

3. Hold dig væk fra turistede souvenirbutikker

Hvis du godt kunne tænke dig en autentisk souvenir, bør du holde dig væk fra souvenirbutikkerne, som ligger på meget turistede samlepunkter. Det samme kan siges om souvenirbutikker på hoteller – vælg i stedet at tage hen til markeder, hvor de lokale handler.

4. Køb noget som er brugbart

Nipsting og figurer ser meget flotte og søde ud, men de kan have en tendens til at blive glemt, når først de kommer op på hylden derhjemme. Køb i stedet for en souvenir, som du kan bruge, selv efter du er kommet hjem for eksempel varme sokker lavet af alpakauld.

5. Lav din egen souvenir

Der er noget helt særligt over håndlavede souvenirer, og i mange lande kan du være med til at lave din egen. Her får du så både en oplevelse men også en souvenir forbundet med et stærkt minde. For eksempel kan du besøge en silkefarm i Siem Reap i Cambodia, hvor du kan få lov til at væve dit eget silketørklæde.