Sådan passer du på dine tænder på ferien

Det er højsæson for ferie, og det betyder for rigtig mange mennesker, at der bliver spist mere slik og drukket mere sodavand end normalt. Derudover oplever mange også, at de slækker på de gode vaner i forhold til tandbørstning, tandtråd osv. Det skyldes at dagene på ferien oftest er så anderledes end dagene derhjemme.

Huller i tænderne, tandpine og andre problemer i tænder og mund, kender dog ikke forskel på hverdag og ferie. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på den gode mund-og tandhygiejne – også selvom det er ferie. Derfor har vi her samlet en række råd til, hvordan du passer på dine tænder i ferieperioden.

5 gode råd til at passe på dine tænder på ferien

Her har vi samlet 5 gode råd til at passer på dine tænder, imens du er på ferie.

1. Husk tandbørste og tandpasta i en rejsevenlig størrelse

Medbring en rejsevenlig tandbørste og en tandpasta i en rejsevenlig størrelse. Sørg også for at pakke tandstikker i den lille rejsevenlig beholder, som ofte følger med i pakkerne. Ved at have tingene i en rejsevenlig størrelse med dig, er det nemmere for dig at opretholde din vanlige gode mund-og tandhygiejne. Husk dog at have rigeligt med både tandpasta og tandstikker med, så du ikke risikerer at løbe tør i løbet af ferien.

2. Opbevar toiletartiklerne hygiejnisk

Det er vigtigt at tænke over hygiejnen og undgå unødige bakterier. Sørg derfor for at opbevare din rejsetandbørste i en tandbørsteholder og tandstikkerne i den rejsevenlige beholder, der ofte medfølger.

3. Skyl munden efter søde sager

Slik, sodavand og cocktails hører ofte til på ferien. Og det skal man selvfølgelig ikke ændre på. Men slik, sodavand og alkohol kan skade tænderne. Derfor er det vigtigt at skylle munden i vand efter de søde sager.

4. Undgå at åbne genstande med munden

På ferien er det ikke altid, at man har de samme værktøjer til rådighed, som man har i hverdagen. Derfor kan man være tilbøjelige til at bruge det, man lige har ved hånden fx ens tænder. Det er dog ALDRIG en god idé at bruge sine tænder som et værktøj. Lad derfor være med at bruge tænderne som øloplukker, nøddeknækker eller noget helt tredje. Det kan skabe skader og knække tænderne.

5. Planlæg et besøg hos tandlægen

Det kan være en god idé at planlægge et besøg hos tandlægen inden ferien, så du bedst muligt kan forebygge store udfordringer eller opdage udfordringerne inden de bliver for store. Du kan også gøre det efter, men det er en god idé at gøre inden ferien, da du dermed er mere sikker på, at der ikke opstår problemer med tænderne under ferien.