Besøg Central Park – Rejser til USA

Central park er en af de mest berømte offentlige parker i verden. Den ligger i New York i USA. Central Park blev bygget i 1857 af arkitekterne Frederick Law Olmsted og Calvert Vaux.
Central Park er et nationalhistorisk vartegn i USA.
Parken er en af de mest besøgte parker i verden. The Central Park Conservacy bestyrer Central Park. Behov for åbne rammer skabte stedet. Da New York voksede sig større og større, behøvede folk sådan et sted som dette. I det 19. århundrede blev et stort område overladt til en park, og Central Park blev bygget. Efter opførelsen blev designet lavet. Arkitekterne Olmsted og Vauxs design blev tilført til frirummet. Det var et projekt domineret af ‘grøn’. Jord blev hentet ind, træer og blomster blev plantet. Skulpturer blev erstattet, legepladser blev opført. Med fonden Central Park Conservacy oplevede Central Park mere organiseret udvikling.

Besøg Central Park

Central Park er en seværdighed for både New Yorkere og turister. Med parkens naturlige skønhed og imponerende miljø får Central Park opmærksomhed fra folk fra hele verden. Ud over bare at gå ture er der mange andre aktiviteter at foretage sig i Central Park.
Central Park er designet med mange skulpturer. Hvis man er interesseret i arkitektur, skulpturer eller statuer, bør man se disse værker. Man kan se omtrent 30 forskellige skultpurer i Central Park. De afbilleder primært berømte navne og fiktive karakterer. De mest berømte skulpturer forestiller William Shakespeare, Alexander von Humboldt, Hans Christian Andersen, Sir Walter Scott, Alice fra Alice i Eventyrland, Balto, Still Hunt og The Indian Hunter.
Der er også muligheder for sportslige aktiviteter. Løb, jogging, skating og cykling er de største sportsaktiviteter, der udøves i Central Park. I tillæg til amatør-sportsaktiviteter afholdes der også professionelle sportsbegivenheder i Central Park. The New York Marathon er den mest populære af disse aktiviteter. Hvis du følger med i aktiviteterne, kan du deltage eller kigge på disse aktiviteter i Central Park.

Klatring er en populær aktivitet i Central Park. Sammenlignet med andre sportsgrene, er klatring mere populært her. Der er klipper i Central Park. Rat Rock og Cat Rock er to populære steder for klatrere.

Siden etableringen af Central Park har trafik konstant været et problem. Hestevogne var et alternativt transportmiddel. Hestevogne var dog forbudt i Central Park. Nogle påstår, at dette skete mod dyrerettigheder. I dag er der ikke længere de traditionelle hestevogne i Central Park.

Der er legepladser til børn i Central Park. Legepladserne byder på dukketeater, teaterforestillinger og mange andre interessante aktiviteter. Mens du går tur, kan dine børn more sig på legepladserne.
Central Park er også et sted for kunst og kultur. At se teaterstykker, koncerter og andre optrædener og festivaler er bare nogle af de kulturelle aktiviteter, der er i Central Park.