Dødsfald under rejsen – Internationale regler vedr. begravelser

Langt de fleste kender i store træk til processen, hvis man dør i Danmark; men er du bekendt med regler og paragraffer, hvis du, eller et familie medlem, er så uheldige at dø i udlandet i forbindelse med en rejse? Der er nemlig et par væsentlige ting, som er rigtig gode at vide. Bliv klogere og læs mere her.

Ingen hjemrejse til dansk begravelse uden ligpas

Noget som de færreste ved, er at det at komme tilbage til Danmark ikke er så nemt som man måske skulle tro – når først man er død og en begravelse lurer om hjørnet. Der er nemlig internationale love, som kræver et såkaldt ligpas. Dette ligpas skal primært ses som en sikkerhedsforanstaltning, så sygdomme og andre uønskede ting ikke spreder sig som en steppebrand fra land til land. En måde at omgå dette ligpas på er ved at blive kremeret, da afdødes aske ikke ses som smittekilde. Dette er dog ikke altid en ønskværdig situation for dem som blot vil have en normal begravelse i Danmark.

Samme mønster gentager sig naturligvis for udlændige, som skal fra Danmark i død tilstand og hjem til deres fødeland og blive begravet.

Hvem betaler hjemrejsen?

Der er generelt stor forvirring, omkring hvem der betaler for hjemtransporten af afdøde, men det anbefales at have en rejseforsikring, da man i de fleste tilfælde vil få hjemturen betalt og den samlede pris for begravelsen vil derfor blive markant lavere. Uden en sådan rejseforsikring kan det nemt blive dyrt, da det ikke blot er afdøde, der skal transporteres men også en tung kiste – noget som nok de færreste tænker over. Især inden i EU er en rejseforsikring.

Tags: